***       Водещите вечерни новини       на 23 август 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 23 август 
Коментари Харесай

Водещите новини! Украйна подреди унищожени руски танкове в центъра на Киев. Днес Европа почита жертвите на нацизма и комунизма


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 23 август   

 

Малко откакто руснаците не съумяха, индийците съумяха. 

Така Индия става първата страна, сполучливо приземила галактически уред покрай Южния полюс на Луната. Всички предходни задачи до естествения сателит на Земята са кацали покрай екватора.

***

За първи път водач на съветски вертолет Ми-8 се съобщи дружно с машината си на Украйна. Случката се разиграва преди две седмици, само че чак в този момент стана известна.

През март 2022 година министерството на защитата на Украйна разгласи, че ще даде 1 млн. $ на водачите на бойни самолети и 500 000 $ на водачите на военни вертолети, в случай че се предадат дружно с машините си. Освен паричната награда Украйна подсигурява цялостна сигурност на дезертьорите и " чиста съвест ". Пилотът на вертолета, кацнал в Полтава, е първият, възползвал се от тази оферта, отбелязва " Сега ".

***

„ Вследствие на гърмежа бе опустошен зенитноракетен комплекс С-400. Минималната продажна цена на комплекса е 1,25 милиарда щатски $. Вероятно има починали и ранени ", добави английската осведомителна организация.

Цитираната медия уточни още: Първоначално по този начин наречените управляващи разгласиха в обществени мрежи известие за горски пожар. По-късно то бе изтрито.

Днес от военното министерство в Киев обявиха, че катер на украинските военноморски сили е поразил съветски военен аероплан край Змийския остров, намиращ се в западната част на Черно море.

" Самолетът изстреля ракета по нас, която потъна. Ние отвърнахме на огъня. Самолетът на страната-агресор не извърши задачата си, тъй като трябваше да се върне в базата си ", прибавиха от силовото ведомство ", написа в. " Украинская истина ".

***

Украйна подреди изгорели съветски танкове и бойни машини по централния бул. в столицата Киев, до момента в който украинците тази седмица се приготвят да отбележат втория си военновременен Ден на независимостта.

Националният празник, с който на следващия ден се означават 32 години от постсъветската самостоятелност от Москва, се пада тъкмо 18 месеца откакто Русия стартира своето пълномащабно навлизане в южната си съседка.

Хората се разхождаха по бул. " Крешчатик " в центъра на столицата и се взираха в овъглените корпуси на бронираните бойни машини и други елементи от техниката, подредени в дълга редица като боен церемониал на мъртвите.

***

Германският външен министър Аналена Бербок отбрани нападенията с дрон над Русия от Украйна. На взаимна конференция с естонския си сътрудник Маргус Цакна тя съобщи, че Украйна е в правото си да пази хората и територията си.

***

Министърът на правораздаването Атанас Славов и заместниците му Юлия Ковачева и Емил Дечев отдадоха респект на жертвите на тоталитарния режими, като сервираха цветя на Мемориалът на жертвите на комунизма, оповестяват от пресцентъра на ведомството.

Днес Европа отдава респект на жертвите от националсоциалистическия, фашисткия и комунистическия режими през XX век.

***

„ Тежки обвинявания, по какъв начин ще отговорите? “

„ Аз ще отговоря наложително, само че когато преценява, че му е пристигнало времето да отговоря. Отстраняването става с декрет на президента, тъй че когато има публикуван подобен декрет, ще бъда отхвърлен. Изпълнявам отговорностите си в съответния размер “.

***

„ Успехът на Световната купа по шахмат сплоти цяла България. Именно това е и главната роля на спорта. Искрено имам вяра, че с надарени млади състезатели като Вас българският шахмат още веднъж ще бъде на международния връх в близкото бъдеще “.

***

Няма писмена покана от друга страна към Нургюл. Ако има, чакам да е от Азербайджан или Турция, само че за покана се приема единствено когато е писмена, а не предложение в диалог. Това е най-голямото ми безпокойство. Силно се надявам тя да остане да се състезава за България. Това сподели пред БНР Живко Жеков, треньор на Нургюл Селимова. 

По думите му тя самата още не е решила по кое време ще се прибере в България след надпреварата в Баку.

„ В момента е с близки хора в Измир, Турция “, добави той.

Жеков акцентира, че от доста хора зависи какво ще се случи с българския шах.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР